Hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” – Scărișoara Nouă, aflată la granița de nord-vest a României, în județul Satu Mare, și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu prilejul celui de-al doilea hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți, protopopi, stareți și monahi, informează TRINITAS TV. La slujbă au participat numeroși credincioși din ambele județe ale eparhiei.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a precizat că „este învederată lucrarea Sfântului Proroc Ioan în viața acestei mănăstiri pentru că ea din 1990 a evoluat așa cum se poate vedea acum”.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” – Scărișoara Nouă a fost înființată în anul 1991. Așezământul monahal cuprinde biserica în stil bizantin, chiliile, anexe gospodărești, turnul-clopotniță, dar și spații de cazare pentru pelerini. În ultimii doi ani, aici a fost ridicat și un altar de vară, construit în stil maramureșean.

La finalul Sfintei Liturghii, toți cei care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul au fost felicitați.

Hramul istoric al mănăstirii este „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit la 24 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente