Hramul Mănăstirii sătmărene Țeghea

Mănăstirea sătmăreană Țeghea și-a sărbătorit în duminica Tuturor Sfinților hramul. Câteva mii de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit și pictura bisericii Mănăstirii.

„Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului – Țeghea, a luat ființă acum 15 ani și de atunci este foarte iubită și cercetată de o mare mulțime de credincioși. Astăzi am avut sărbătoarea hramului mic, Duminica Tuturor Sfinților, când am sfințit și noua pictură a bisericii de lemn a mănăstirii. Hramul mic este o sărbătoare impresionantă pentru această parte de țară, pentru că aici localitățile sunt mixte în cele mai multe dintre situații, iar românii sunt mai puțini, adică avem un număr mai mic de familii în localitățile noastre. Dar, din toate localitățile din jur s-au adunat câteva mii de credincioși și au răsplătit în acest fel obștea monahală de aici”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, după cum informează TRINITAS TV.

Mănăstirea Țeghea datează din 1995, în prezent aici nevoindu-se 10 măicuțe. Biserica Mănăstirii Țeghea a fost târnosită în 1997.

Comentarii Facebook


Știri recente