Hramul Mănăstirii Săraca, jud. Timiș

De praznicul Bunei Vestiri, sute de pelerini din mai multe zone ale Arhiepiscopiei Timișoarei și-au îndreptat pașii spre istorica Mănăstire Săraca, din localitatea Șemlacu Mic. În fiecare an, la 25 martie, noul paraclis al mănăstirii își serbează hramul, fiind un prilej de liniștire și înălțare sufletească duhovnicească pentru numeroși pelerini, informează „Ziarul Lumina”.

Sfânta Liturghie a praznicului a fost oficiată de ierom. Nectarie Arvai, starețul Mănăstirii Românești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi de la mai multe mănăstiri și parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic ‘Teoforos’ al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diacon Ion Alexandru Ardereanu. Programul slujbelor închinat marelui praznic s-a încheiat cu slujba Sfântului Maslu, oficiată după Dumnezeiasca Liturghie.

Mănăstirea Săraca este așezată în localitatea Șemlacul Mic, comuna Gătaia, la o distanță de 67 de kilometri sud de Timișoara.

Momentul exact al întemeierii mănăstirii nu se cunoaște, dar prima atestare documentară datează din anul 1270. Construcția noului paraclis cu hramul ‘Buna Vestire’ a fost începută în anul 2000 cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, iar lucrările de pictură au fost finalizate în anul 2007 și binecuvântate de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente