Hramul Mănăstirii Saon din Episcopia Tulcii

Mănăstirea Saon de pe malul lacului cu același nume și-a sărbătorit astăzi hramul. În biserica mare închinată „Acoperământului Maicii Domnului” a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească de un sobor de preoți și diaconi avându-l în frunte pe chiriarhul locului Prea Sfințitul Visarion Episcopul Tulcii.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala mănăstirii dirijată de d-na. prof. N. Ardelean din Constanța.

La Sfânta Slujbă au participat mulți credincioși din împrejurimi iar la vremea potrivită cei pregătiți s-au cuminecat cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură rostit P.S. Sa a scos în evidență importanța virtuților iubirii, a iertării și a milosteniei în viața creștinului.

„Învățăm din pericopa evanghelică de astăzi să iubim pe tot omul și mai ales pe vrăjmașii noștri, să fim milostivi pentru că milostenia ne face bineplăcuți înaintea Domnului devenind cu adevărat fii ai Celui Preaînalt, mai ales în vremurile de criză materială și spirituală pe care le străbatem acum” a spus Prea Sfinția Sa.

Vatră de spiritualitate nord dobrogeană mănăstirea Saon prin obștea celor 36 de viețuitoare ce se nevoiesc aici rămâne pe mai departe un focar de credință și de slujire lui Dumnezeu și aproapelui.

Comentarii Facebook


Știri recente