Hramul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie, județul Mureș

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost prăznuită astăzi, 15 august, în mod deosebit, și la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie din județul Mureș. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată, în prezența a peste 2.000 de credincioși, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că această mănăstire este o veche vatră de spiritualitate transilvăneană și aici, an de an, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, mii de oameni se adună pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a o preacinsti pe Maica Domnului.

Printre lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Alba Iuliei care și-au serbat astăzi hramul se mai numără și Mănăstirile Râmeț, Oașa, Poșaga și Obârșii din județul Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…