Hramul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie din județul Mureș

La sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie din județul Mureș și-a serbat hramul, primind vizita Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Înaltpreasfințitul Irineu, înconjurat de 20 de preoți, a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, așezământ monahal întemeiat la începutul secolului al XIV-lea. De-a lungul timpului a suferit vicisitudinile istoriei, fiind distrusă și refăcută de mai multe ori. Mănăstirea din apropierea Târgu Mureșului a fost readusă la forma originară prin reconstrucția din 1977, fiind reînființată în 1992.

În fiecare an, la jumătatea lunii august, mănăstirea își serbează hramul, prilej de mare bucurie sufletească și loc de pelerinaj pentru mulți creștini ortodocși din întreaga Transilvanie. Emoția sărbătorii, fiorul împreună-rugăciunii Înalt Preasfințitului Irineu cu soborul de părinți și cu miile de credincioși participanți la Sfânta Liturghie, precum și ambientul natural au realizat un tot memorabil.

Comentarii Facebook


Știri recente