Hramul Mănăstirii Popăuți din Botoșani

Mănăstirea Popăuți din Botoșani și-a serbat hramul astăzi, 6 decembrie, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. În Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului”, duminică seara a fost oficiată slujba Privegherii, programul liturgic continuând astăzi cu slujba Ceasurilor, Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și Sfânta Liturghie. Delegatul Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost arhim. Nichifor Horia, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

„Arhim. Nichifor Horia a transmis binecuvântările Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, atât pentru obștea Mănăstirii Popăuți cât și pentru credincioșii participanți la acest hram. La acestă sărbătoare au fost prezenți peste 800 de credincioși care au dorit să se împărtășească de darurile duhovnicești ale Sfântului Ierarh Nicolae pe care de 15 ani le revarsă în această mănăstire”, a relatat arhim. Ioan Harpa, starețul Mănăstirii Popăuți din Botoșani și exarhul zonei Botoșani.

Biserica veche a Mănăstirii Popăuți închinată Sfântului Nicolae a fost ridicată în anul 1496 iar în prezent se află în restaurare și reconsolidare. Pentru a salva vechiul monument de la degradare a fost ridicat în anul 2002 Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente