Hramul Mănăstirii Pietroasa Mare din județul Timiș

Sfânta Mănăstire Pietroasa Mare, din comuna Victor Vlad Delamarina, județul Timiș, și-a sărbătorit ieri, 8 noiembrie, ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Manifestările religioase au început duminică seara, de la ora 18:00, cu slujba Privegherii, urmată de Taina Sfântului Maslu, oficiate de părintele ieromonah Ștefan Mateș, starețul mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoți de la mănăstirile și parohiile învecinate, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Din încredințarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, la hramul mănăstirii a participat luni părintele arhimandrit Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat numeroși credincioși.

Așezământul a fost ctitorit de monahia Mihaela și nepotul ei, Constantin Drădean, care au cumpărat un teren la marginea satului.

În anul 1995, Consiliul Eparhial a aprobat înființarea mănăstirii pentru călugări, iar la 22 februarie 1996, s-a obținut aprobarea Sfântului Sinod.

În același an, au început lucrările de construcție, iar sfințirea noului așezământ monahal a fost săvârșită de către PS Episcop-vicar Lucian Lugojanu, la 26 august 2001, când erau deja finalizate parțial biserica și corpul de chilii.

Până la terminarea bisericii și incintei, aflate în fază avansată de construcție, serviciile religioase se desfășoară într-un paraclis.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…