Hramul Mănăstirii Piatra Scrisă din Valea Timișului

Cu prilejul hramului Mănăstirii Piatra Scrisă din Valea Timișului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie la alături de un sobor de preoți, în prezența unei mulțimi de credincioși care au umplut curtea așezământului monahal.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Nicolae Pirui, care va sluji la parohie Ciortea din protopopiatul Oravița. Totodată Chiriarhul a ținut un cuvânt de învățătură, punând la sufletul credincioșilor importanța cinstirii sfinților, care mijlocesc înaintea tronului Preasfintei Treimi, pentru mântuirea noastră.

În încheiere Preasfinția Sa a evidențiat lucrarea deosebită a obștii monahale de la mănăstirea Piatra Scrisă, format din 7 viețuitori, care păstrează aprinsă candela monahismului în acest loc însemnat și binecuvântat de Dumnezeu. În prezent obștea monahală condusă de protosinghelul Paisie Sadici întreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal aflat pe dealul de lângă biserica care găzduiește de zeci de ani icoana nefăcută de mâini omenești a Sfintei Treimi.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente