Hramul Mănăstirii Piatra Scrisă din județul Caraș Severin

Mănăstirea „Piatra Scrisă” din județul Caraș Severin și-a sărbătorit hramul la 10 iunie 2012, în Duminica Tuturor Sfinților. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în altarul de vară al mănăstirii, de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Așezământul monahal de pe Valea Timișului este cunoscut credincioșilor din zonă pentru icoana „Sfintei Treimi”, apărută în piatră în biserica mică a mănăstirii, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian a spus: „Este Piatra Scrisă, o mănăstire de referință și pentru faptul că are o icoană a Preasfintei Treimi în biserica veche, o icoană despre care nu știm prea multe lucruri, dar știm că se află pictată de Dumnezeu sau de mână omenească pe o stâncă din acești munți binecuvântați ai Banatului. Această piatră pictată este și va rămâne până la sfârșitul veacurilor o mărturie a credinței noastre și o dovadă a purtării de grijă pe care Dumnezeu o are față de noi, poporul cel binecredincios”.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din localitatea Armeniș, dar și din localitățile învecinate, precum și numeroși pelerini care participă an de an la sărbătoarea duhovnicească a Mănăstirii Piatra Scrisă.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul „Theosis” al mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente