Hramul Mânăstirii „Mihai Vodă” din Turda

Mănăstirea „Mihai Vodă” de la Turda, care îi are ca ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, își serbează joi, 8 noiembrie 2012, hramul. Sărbătoarea hramului a început încă din ajun, astăzi 7 noiembrie, a fost oficiată Slujba Privegherii, începând cu ora 18:00. În ziua hramului Sfânta Liturghie este oficiată de exarhul mânăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. arhim. Dumitru Cobzaru, împreună cu de un sobor de preoți.

Amănunte despre eveniment a oferit pentu Radio Renașterea Maica Stareță Andreea Zdrobău a așezământului monahal: „Obștea dimpreună cu părintele duhovnic așteaptă credincioșii să participe la slujbele religioase începând cu miercuri seara, ora 18, când se va oficia Vecernia unită cu Litia, apoi Utrenia. Joi dimineața de la ora 9, părintele Dumitru Cobzaru, înconjurat de un sobor de preoți, va săvârși Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, și de la ora 10 Sfânta și dumnezeiasca Liturghie”.

Mănăstirea a fost înființată în anul 2002, din inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, care a fost prezent la punerea pietrei de temelie.Așezământul a fost ridicat ca lăcaș în care să se oficieze necontenit rugăciuni și slujbe pentru marele voievod Mihai Viteazu, ca și pentru toți eroii neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente