Hramul Mănăstirii maramureșene Bârsana

Am sărbătorit astăzi, 30 iunie, Soborul celor 12 Sfinți Apostoli. Printre așezămintele monahale care poartă acest hram se numără și Mănăstirea maramureșeană Bârsana a cărei curte a fost plină de pelerini veniți din toate colțurile țării pentru a participa la sărbătoare. La slujbă a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

„Niciodată să nu vă înstrăinați de locurile cele sfinte ale lui Dumnezeu. Să nu lăsați Bisericile să fie goale și pustii, deoarece ne-ar pedepsi Dumnezeu. Sărbătorile să le cinstim și postul să fie, de asemenea, respectat. Poporul român este un popor al lui Dumnezeu și este un model pentru celelalte popoare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului: „Mănăstirea Bârsana care a re rădăcini adânci în istorie până în jurul anului 1350, reactivată după anul ’90. A înflorit de la un an la altul prin dragostea și dorința credincioșilor din localitatea Bârsana care împreună cu preotul au reactivat-o”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

La sărbătoarea Mănăstirii au participat aproximativ 12.000 de credincioși. În prezent obștea Mănăstirii maramureșene Bârsana este formată din 12 monahii.

Comentarii Facebook


Știri recente