Hramul Mănăstirii Maglavit din județul Dolj

Sute de credincioși din toată regiunea Olteniei au participat, astăzi, 20 aprilie 2012, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, la hramul Mănăstirii Maglavit din județul Dolj. În ciuda ploii, oamenii au stat până la finalul slujbei Sfintei Liturghii, oficiate de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile la strană fiind date de Grupul psaltic al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Craiova, a precizat Gheorghe Cioiu.

În timpul slujbei religioase, diaconul Ștefan Baciu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Grecești, județul Dolj.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre semnificația praznicului din această zi: „Izvorul Tămăduirii are o conotație deosebită aici, la Mănăstirea Maglavit, pe de o parte pentru că primul hram al bisericii a fost Izvorul Tămăduirii, și apoi, din vremea străveche, aici a fost un izvor făcător de minuni, la care s-au vindecat foarte mulți oameni. A rămas în tradiția noastră ca, în această sfântă zi de vineri, credincioșii din toată zona Olteniei să vină la mănăstire pentru a se ruga și a căuta tămăduire bolilor și suferințelor”.

Înaltpreasfinția Sa a amintit despre puterea vindecătoare pe care o are apa sfințită în acest sfânt lăcaș: „Credincioșii cunosc faptul că apa sfințită la Mănăstirea Maglavit îi poate ajuta în toate împrejurările vieții, de aceea au rezistat astăzi în ploaie și au participat cu evlavie la Sfânta Liturghie”.

Comentarii Facebook


Știri recente