Hramul Mănăstirii Lupșa din județul Alba

Mănăstirea Lupșa din județul Alba a îmbrăcat, în ziua hramului, haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată vineri, 14 septembri 2012, de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în prezența a mii de credincioși. Lăcașul de cult adăpostește și un fragment din Lemnul Sfintei Cruci. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Lumină lină” din Alba Iulia, după cum ne informează TRINITAS TV.

„La acest mare praznic împărătesc noi creștinii suntem chemați să înțelegem că sfânta cruce este un adevărat instrument de salvare. De aceea fiecare creștin poate spune cu Sfântul Apostol PavelMie să nu-mi fie a mă lăuda numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos„, a spus ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei

Mănăstirea Lupșa are două biserici. Cea veche, din lemn, îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae și datează din anul 1429. Noua biserică, „Înălțarea Sfintei Cruci”, îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Siluan Athonitul.

În cadrul Sfintei Liturghii, unul dintre viețuitorii mănăstirii a fost hirotonit ierodiacon, iar un tânăr teolog, preot.

Comentarii Facebook


Știri recente