Hramul Mănăstirii Luncanii de Sus

În ajunul sărbătorii Sfinților Împărați Constanti și Elena, Mănăstirea Luncanii de Sus, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei și-a prăznuit hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a oficiat sâmbătă 19 mai 2012, slujba de priveghere în biserica mănăstirii cu hramurile ” Acoperământul Maicii Domnului” și ” Sfinții Împărați Constantin și Elena”, potrivit mitropolia-banatului.ro.

În cadrul privegherii, Preasfinția sa a oficiat slujba de rasoforire a unei viețuitoare a așezământului monahal. Aceasta a primit ca ocrotitor al vieții sale călugărești pe Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, nevoitor al pustiei Egiptului din prima jumătate a secolului al V-lea și pomenit de Biserica Ortodoxă la data de 8 mai.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, condus de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei. Din soborul slujitorilor au făcut parte și clerici de la mai multe mănăstirile și parohii învecinate. După Sfinta Liturghie, a fost oficiată și slujba Parastasului în amintirea arhimandritului Ieronim Stoican, fost duhovnic al acestui așemânt monahal.

Așezământul monahal de la Luncanii de Sus a fost înființat în anul 2001, iar în prezent este organizat ca mănăstire cu viață de obște, stareță fiind monahia stavroforă Filoteea Nistor.

Comentarii Facebook


Știri recente