Hramul Mănăstirii Lainici

Biserica Ortodoxă Română se va afla sâmbătă, 6 august 2011, în ziua praznicului Schimbării la față a Domnului, zi în care Mănăstirea Lainici din Județul Gorj își va sărbători hramul. Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi, înconjurați de numeroși preoți și diaconi. La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va participa sâmbătă la slujba de hram a Mănăstirii Lainici, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Mănăstirea Lainici este așezată în Defileul Jiului și este considerată de sute de ani liantul credincioșilor din Oltenia cu cei din Ardeal, datorită așezării ei geografice.

La Lainici se află și Schitul Locurele, situat la aproximativ cinci kilometri de mănăstire, aici putându-se ajunge doar pe un drum forestier. Aflat într-o poiană, la o altitudine de aproape 800 de metri, așezământul monahal a luat ființă între anii 1850 – 1852.

În biserica nou-construită în curtea Mănăstirii Lainici se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, unicat în țara noastră, adusă de la Muntele Athos. Este pictată pe lemn de santal și acoperită cu o mantie grea de argint aurit.

Comentarii Facebook


Știri recente