Hramul Mănăstirii Jiana din Episcopia Severinului și Strehaiei

Mănăstirea Jiana din Protoieria Vânju Mare, Episcopia Severinului și a Strehaiei, își va sărbători ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul. Cu ocazia hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi, informează episcopiaseverinului.ro.

În ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008 s-a aprobat înființarea mănăstirii Jiana, cu hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul” în localitatea Pătulele, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicția Episcopiei Severinului și Strehaiei, urmând a funcționa în cadrul Protoieriei Vânju Mare. Piatra de temelie a sfântului așezământ monahal, aflat în construcție, a fost pusă pe 27 mai 2009 (foto).

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…