Hramul Mănăstirii Hagieni

În ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, marți, 6 decemrie 2011, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hagieni din Protopopiatul Fetești. În soborul slujitorilor au fost preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, Exarhul Mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, părinți stareți, preoți și diaconi.

După cum ne informează sf-esc.ro, răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În timpul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa l-a hirotonit întru diacon pe tânărul Marius Cătălin Stoica, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, iar diaconul Ionel Gabriel Buliga a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Progresu”, Protopopiatul Fetești, primind și duhovnicia prin hirotesie.

La finalul slujbei precuviosul părinte protosinghel Gabriel Botezatu, Egumenul Mănăstirii Hagieni a rostit o cuvântare cu ocazia sărbătorii hramului lăcașului de cult. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre viața și minunile înfăptuite de Sfântul Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, model de sfințenie pentru fiecare credincios.

Comentarii Facebook


Știri recente