Hramul Mănăstirii Florești

Sâmbătă, 1 octombrie, când sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’ de la Florești, cu ocazia hramului, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.

Pelerinaj la Mănăstirea Florești

Cu ocazia hramului Mănăstirii ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Florești, a fost adus la acest așezământ monahal un fragment din moaștele Sfântului Ioan Rusul, de la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan Rusul’ din Giurgiu. Sfintele oseminte se află aici spre închinare de joi, 29 septembrie, și vor rămâne până duminică, 2 octombrie, când se vor întoarce în Episcopia Giurgiului.

Este primul pelerinaj care se face cu moaștele Sfântului Ioan Rusul în afara Episcopiei Giurgiului din anul 2008, când au fost aduse în mănăstirea închinată acestui sfânt din cuprinsul eparhiei. Au ajuns aici printr-o minune, despre care a relatat pentru Radio Renașterea, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Rusul” din Giurgiu, pr. Macarie Șotârcă: „Preasfințitul Ambrozie se afla în concediu în Grecia, iar a doua zi urma să slujească Sfânta Liturghie la moaștele sfântului din Insula Evia. În noaptea aceea preotul de acolo, preotul grec, a avut un vis în care i-a apărut Sfântul Ioan Rusul și i-a spus să-i dea episcopului român o părticică din moaștele sale ca binecuvântare poporului român”.

Comentarii Facebook


Știri recente