Hramul Mănăstirii Dumbrăveni din Arhiepiscopia Tomisului

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia duminică, 17 iulie, începând cu orele 8:00, Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Dumbrăveni, așezământ monahal ocrotit de Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum, după cum informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Mănăstirea este construită în imediata vecinătate a bisericuțelor rupestre de la Dumbrăveni, bisericuțe asemănătoare celor de la Basarabi, singura diferență fiind faptul că cele de la Basarabi sunt construite pe șapte nivele, în timp ce bisericuțele de la Dumbrăveni sunt dispuse pe două nivele.

Tot duminică, începând cu orele 20:00, la Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Techirghiol, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, va întâmpina moaștele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, aflate în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul”, din Reședința Patriarhală din București.

Sfintele Moaște sunt aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. După întâmpinarea sfintelor moaște va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.

Programul prilejuit de hramul bisericii „Sfântul Ilie” din Techirghiol va mai cuprinde:

Luni, 18 iulie:

– 8:00- Slujba utreniei;

– 9:00 – Dumnezeiasca Liturghie;

Marți, 19 iulie:

– 8:00 – Slujba utreniei

– 9:00 – Dumnezeiasca Liturghie;

– 11:00 – Slujbă de pomenire a ctitorilor;

– 19:00 – Slujba privegherii.

Miercuri, 20 iulie:

– 7:30 – Slujba de Sfințire a apei, Aghiasma Mică;

– 8:00 – Acatistul Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul;

– 9:00 – Dumnezeiasca Liturghie;

– 19:00 – Reîntoarcerea la București a delegației patriarhale cu Sfintele Moaște.

Comentarii Facebook


Știri recente