Hramul Mănăstirii Cut, din județul Alba

Biserica Ortodoxă l-a pomenit astăzi pe Sfântul Siluan Athonitul. Printre lăcașurile de cult care și-au sărbătorit ocrotitorul s-a numărat și Mănăstirea de la Cut, din județul Alba, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată aici de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în altarul de vară din incinta așezământului monahal.

„De câțiva ani de zile pe un plai frumos în satul Cut aproape de Sebeș s-a pus piatra de temelie pentru Mănăstirea ocrotită de Sfântul Siluan Athonitul. Deocamdată, părintele stareț Teofan, împreună cu obștea lui au ridicat un corp de clădiri. Stilul meticulos și seriozitatea cu care se preocupă de cele gospodărești ne dau încredințarea că în curând se va începe și ridicarea Bisericii, a Mănăstirii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Mănăstirea este în curs de edificare, în acest moment fiind aproape gata chiliile, stăreția și biblioteca așezământului.

Sfântul Siluan a mai fost cinstit în Arhiepiscopia Alba Iuliei la Mănăstirile Lupșa și „Buna Vestire” de la Cib și la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Un fragment din moaștele Cuviosului se află la Catedrala Arhiepiscopală Reîntregirea, din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…