Hramul Mănăstirii Cudalbi din județul Galați

Câteva sute de credincioși veniți din întreaga țară au venit astăzi, 8 septembrie, la Mănăstirea gălățeană Cudalbi, din Câmpia Covurluiului, pentru a participa la sărbătoarea hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian în cuvânt de învățătură rostit, a subliniat semnificațiile sărbătorii de astăzi: „Această sărbătoare este mai înainte de toate un imn sfânt și o mărturie dumnezeiască a întemeierii unei familii creștine. Această sărbătoare este chiar începutul începutului vieții. Această sărbătoare este chiar începutul temeluirii, făuririi și întemeierii familiei”.

Situată în vecinătatea comunei gălățene Cudalbi, mănăstirea datează din anul 1925. A fost închisă în 1956, odată cu instalarea regimului comunist în România, însă își reia activitatea în anul 1990. Începând cu anul 2004 în incinta așezământului a început înălțarea unei biserici, lucrările fiind finalizate de curând.

La sărbătoarea Mănăstirii de la Cudalbi au mai participat și grupurile folclorice din comunele Piscu și Pechea, Grupul vocal „Cununița satului” din comuna Liești și Grupul folcloric „Cucuzeanca” din comuna Cuza-Vodă.

Comentarii Facebook


Știri recente