Hramul Mănăstirii craiovene Jitianu

La Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, astăzi, 14 septembrie 2011, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Jitianu, din localitatea craioveană Braniște. La sfârșitul slujbei, starețul mănăstirii a fost hirotesit protosinghel.

După cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a declarat: „Sărbătoarea de astăzi și cu ajutorul lui Dumnezeu și sărbătoarea acestei sfinte mănăstiri ne reunește pe toți, credincioși, clerici și monahi în această sfântă mănăstire care, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu puterea Sfintei Cruci, a luat un contur ales ca să fie vatră sihăstrească monahală așa cum a fost încă din secolele anterioare și se continuă mai departe în viața Bisericii noastre”.

Ctitorie a boierilor Craiovești, Mănăstirea Jitianu a fost construită la începutul secolului al XVI-lea pe locul unei mici biserici de lemn, ridicată de voievodul Mircea cel Bătrân. Actuala biserică a fost zidită între anii 1654-1658.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…