Hramul Mănăstirii Codăiești din județul Vaslui

Mănăstirea ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ – Codăiești, din județul Vaslui, și-a serbat, ieri, 2 iulie, hramul. Duminică seara a fost oficiată slujba Privegherii, ieri-dimineață programul liturgic continuând cu Ceasurile, Acatistul și Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 20 de preoți, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cuvântul de învățătură a fost adresat de pr. Dumitru Pantalon de la parohia ‘Buna Vestire’ – Dărmănești din Piatra Neamț. ‘Pentru prima dată în ultimii ani, slujbele dedicate hramului au fost oficiate în biserica nouă a mănăstirii, aflată în construcție. Am avut bucuria ca la acest hram să participe atât la slujba Privegherii, cât și la Sfânta Liturghie un grup de credincioși din parohia Dărmănești, Piatra Neamț. La finalul programului liturgic din ziua cinstirii Sfântului Voievod Ștefan am mulțumit preoților și credincioșilor pentru că au participat la această sărbătoare’, a spus arhim. Ștefan Gușă, starețul Mănăstirii Codăiești.

Piatra de temelie a Bisericii ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ – Codăiești a fost pusă în anul 2006. În perioada următoare, lăcașul de închinăciune va fi tencuit la interior, catapeteasma fiind aproape finalizată. Mănăstirea Codăiești are în subordine Schitul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’, aflat în apropiere. La acest schit se construiește o biserică nouă, în prezent lucrându-se la ultima centură.

Comentarii Facebook


Știri recente