Hramul Mănăstirii Cergăul Mic din Județul Alba

Mănăstirea Cergăul Mic din județul Alba și-a sărbătorit astăzi, 30 iunie, ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei: „Mănăstirea Sfântul Ghelasie de la Cergăul Mic este o mănăstire nouă, dar prin patronul ei are rădăcini străvechi, în evul mediu transilvănean, când pentru noi ortodocșii era foarte greu”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala preoților din Turda, alături de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Sutele de credincioși prezenți la Sfânta Liturghie s-au putut închina și la racla cu fragmente din moaștele Sfântului, care se află în biserica așezământului monastic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…