Hramul Mănăstirii Cârlomănești din județul Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit ieri, 16 august, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Mănăstirea Cârlomănești, din județul Galați, care poartă hramul Sfinților Martiri Brâncoveni, informează edj.ro. La eveniment a participat un număr mare de credincioși, precum și autorități locale și județene.

Grupul de copii „Cununița satului” din localitatea Liești, îmbrăcați în costume tradiționale, prezenți la sărbătoare, la momentul Chinonicului au intonat imne și cântări naționale și patriotice, în cinstea sfinților martiri brâncoveni, ocrotitorii acestui așezământ monahal.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a arătat legătura tainică dintre drept-credincioșii fii ai lui Constantin Brâncoveanu, Constantin, Ștefan, Radu și Matei și copiii prezenți. De asemenea, Înaltpreasfințitul Casian l-a înfățișat credincioșilor pe Sfântul Constantin Vodă Brâncoveanu, ca model de tată, care-și iubește cu adevărat copiii, încurajându-i și îmbărbătându-i în nevoi, dar mai ales ca model de creștin adevărat, iubitor de Dumnezeu, de Biserică și de patrie.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au participat la agapa frățească oferită în pădurea situată lângă biserica cea nouă a mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente