Hramul Mănăstirii Bujoreni din județul Vaslui

Câteva mii de credincioși au fost prezenți, astăzi, 9 aprilie 2010, la Mănăstirea Bujoreni din județul Vaslui, pentru a cinsti hramul acestui așezământ monahal.

Cu acest prilej, a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, împreună cu un numeros sobor de 18 preoți și 6 diaconi, pe un podium special amenajat în apropierea bisericii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corurile reunite ale Protopopiatelor Bârlad și Fălciu.

După momentul împărtășirii clericilor, Preasfinția Sa a rostit un ziditor cuvânt de învățătură privitor la semnificațiile acestei sărbători și a explicat celor prezenți importanța acestei perioade liturgice, marcată de marele eveniment al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit și două hirotonii a doi părinți viețuitori ai acestui așezământ monahal, una întru ieromonah și cea de-a doua întru ierodiacon, informează Biroul de Presă al Episcopiei Hușilor.

Comentarii Facebook


Știri recente