Hramul Mănăstirii Brebu din județul Caraș Severin

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Mănăstirea Brebu și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârși Sfânta Liturghie arhierească în altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi în prezența a unui număr impresionant de pelerini. De asemenea, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările executate la biserica mănăstirii.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele duhovnic a fost hirotesit protosinghel, iar maica stareță a primit Diploma de onoare „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit „Valea Popii”, necesar construirii unei așezări monahale. Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza aceasta fiind definitivată și sfințită în anul 1999 prin osteneala monahiei Sofronia Crâșmar dimpreună cu obștea monahală și ajutorul credincioșilor din Brebu, Soceni, Ezeriș, Cornuțel, Ruginosu și cu sprijinul oamenilor de bună credință din Reșița și Caransebeș.

Biserica schitului a fost construită între anii 1997-1998, iar schitul Brebu a fost ridicat la rangul de mănăstire de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2000, la propunerea chiriarhului locului.

Biserica a fost înfrumusețată și consolidată între anii 2006 – 2011 prin osteneala monahiei Magdalena Ghindăș, stareța mănăstirii și a ieromonahului Leontie Loluță, slujitorul acestei mănăstiri, dimpreună cu obștea monahală.

Comentarii Facebook


Știri recente