Hramul Mănăstirii Brebu din Episcopia Caransebeșului

La praznicul Acoperământul Maicii Domnului, Mănăstirea Brebu din Episcopia Caransebeșului își va sărbători hramul, informează episcopiacaransebeșului.ro. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în altarul de vară al Mănăstirii, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit „Valea Popii”, necesar construirii unei așezări monahale. Piatra de temelie pentru Biserica Mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza aceasta fiind definitivată și sfințită în anul 1999 prin osteneala monahiei Sofronia Crâșmar dimpreună cu obștea monahală și ajutorul credincioșilor din Brebu, Soceni, Ezeriș, Cornuțel, Ruginosu și cu sprijinul oamenilor de bună credință din Reșița și Caransebeș.

Ansamblul monahal s-a definitivat de construit și urmează a fi finalizat, el având în componență paraclis de vară, corp de chilii, trapeză și ateliere de croitorie și pictură. În anul 2000 la propunerea chiriarhului, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat transformarea schitului „Acoperământul Maicii Domnului” în mănăstire de călugărițe.

Actualmente cu îndrumarea maicii starețe monahia Magdalena Ghindaș se întreprind eforturi de consolidare a bisericii și de definitivare a ansamblului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente