Hramul Mănăstirii băcăuane Ciolpani

Mănăstirea băcăuană Ciolpani și-a sărbătorit, astăzi, 18 iulie 2012, ocrotitorul, pe Sfântul Mucenic Emilian de Durostorum. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a elogiat viața Sfântului Mucenic Emilian: ‘Pentru noi astăzi este o zi însemnată datorită faptului că Sfântul Emilian după actele martirice a trecut la Domnul prin martiriu în anul 362. Anul acesta se împlinesc 1650 de ani de la trecerea în veșnicia lui Dumnezeu a celui care a murit pentru Hristos, Sfântul Mucenic Emilian’.

Obștea mănăstirii numără în jur de 60 de măicuțe.

Situată în partea de nord a județului Bacău, mănăstirea este construită pe locul unui vechi schit întemeiat de sulițașul Ciolpan pe la anul 1590. După anul 1989, la inițiativa credincioșilor din satele învecinate se reînființează așezământul monahal. În anul 1993 a fost sfințit locul pentru biserica mare, cu hramul Sfântul Mucenic Emilian de Durostorum.

Comentarii Facebook


Știri recente