Hramul mănăstirii Almăj-Putna

În fiecare an la praznicul Schimbării la față a Domnului, numeroși credincioși din frumoasa vale a Almăjului își îndreaptă pașii spre Sf. Mănăstire Almăj-Putna. Și în acest an, cu priejul hramului mănăstiresc, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului va săvârși Sf. Liturghie arhierească la această mănăstire, începând cu orele orele 9.30 alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Viața călugărească a luat ființă la începutul lunii martie 1997 când ieromonahul Sava Gana împreună cu alți călugări au preluat administrarea schitului. Prin osteneala călugărilor și contribuția oamenilor de bine s-a concretizat construcția unui paraclis de vară, a corpului de chilii, a paraclisului de iarnă și a unui sector agro-zootehnic pe un teren aflat în apropierea schitului. În anul 1999 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ridicat schitul cu hramul „Schimbarea la față a Mântuitorului Iisus Hristos” la rang de mănăstire.

Actualmente obștea monahală condusă de părintele protosinghel Sava Gana întreprind pe mai departe lucrări de amenajare a corpului de chilii, fiind deopotrivă un loc de viață duhovnicească, de întărire în dreapta credință și mulțumire sufletească pentru credincioșii care calcă pragul acestei mănăstiri.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente