Hramul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din Roma

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Roma și-a sărbătorit duminică, 12 august 2012, pentru a patra oară hramul, după cum ne informează episcopia-italiei.it. Mănăstirea de maici de la Roma care se află la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a luat naștere de praznicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de-Dumnezeu-Cuvântătorul, în 26 septembrie 2008, și este închinată Maicii Domnului.

De ziua hramului și în acest an Sfânta Liturghie a avut loc în incinta curții Mănăstirii, fiind oficiată de PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, aducând astfel o bucurie atât monahiilor cât și tuturor enoriașilor și pelerinilor sfintei mănăstiri. Tot în cadrul Sfintei Liturghii Diaconul Marius Dumbravă, a fost hirotonit preot pe seama parohiei cu hramul Intrarea Domnului în Ierusalim din Roma – Ostia.

După Dumnezeiasca Liturghie, toți creștinii, enoriași și pelerini, au împărtășit momente neuitate de bucurie alături de PS Siluan, gustând împreună din agapa frățească pregătită cu atâta râvnă și bucurie de apropiații mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente