Hramul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului Boia

Astăzi, 1 octombrie 2012, zi în care Biserica Ortodoxă cinstește „Acoperământul Maicii Domnului”, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Boia, din localitatea Câineni, județul Vâlcea, potrivit arhiram.ro.

Sărbătoarea a început din seara zilei cu slujba de priveghere, iar astăzi a continuat cu Acatistul „Acoperământului Maicii Domnului’ și cu Sfânta Liturghie.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat însemnătatea praznicului de astăzi. La final, Preasfinția Sa a mulțumit Maicii Domnului pentru ocrotirea ce o poartă Arhiepiscopiei Râmnicului și acestei comunități monahale, îndemnându-i pe toți credincioșii să sporească rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeu și să înmulțească faptele bune pentru dobândirea vieții veșnice.

„Mulțumim Maicii Domnului că a mijlocit înaintea Preasfintei Treimi ca această mănăstire să se ridice, să fie primitoare și mai ales să aibă un sobor ales de maici care să păstreze candela credinței ortodoxe aprinsă și să se roage pentru lume, deoarece cei din lume au nevoie de rugăciunile mănăstirilor, iar mănăstirile au nevoie de întărire în credință și milostenie pentru a păstra un echilibru duhovnicesc între lumea monahală și cea laică. Să nădăjduim că Maica Domnului va ocroti ctitoria aceasta și obștea de maici va duce mai departe lucrarea duhovnicească și mănăstirească de aici.”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop.

La cinstirea hramului Mănăstirii Boia a luat parte și Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Eparhia Râmnicului și Starețul Mănăstirii Cozia, Părintele Protosinghel Ioanichie Trifa, starețul Mănăstirii Turnu, preoți și credincioși din parohiile vecine și pelerini din țară.

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului’ Boia a fost ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în anul 2005, de către protosinghelul Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, județul Neamț și familiile domnilor Nicolae Boromiz și Gheorghe Ureche din satul Greblești, la cererea și cu sprijinul credincioșilor din zonă. În prezent Biserica este pictată în exterior și se lucrează la pictura interioară ce este realizată în proporție de 50%.

Comentarii Facebook


Știri recente