Hramul Mănăstiri Putna

Credincioși din întreaga țară sunt așteptați, în aceste zile, la hramul Mănăstirii Putna. Manifestările vor începe duminică seara cu slujba Privegherii, vor continua luni, 15 august 2011, cu Sfânta Liturghie și se vor încheia, marți, cu pomenirea ctitorilor.

De asemenea, pe 15 august străvechea ctitorie ștefaniană va găzdui întâlnirea studenților români de pretutindeni. Reuniunea marchează împlinirea a 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni. În cadrul manifestării se va da citire unui comunicat al Ligii studenților români din afara granițelor țării, vor urma câteva luări de cuvânt și se va da citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu ocazia acestui eveniment.

Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul mănăstirii Putna, a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS.

„Slujba de Priveghere va începe la orele 18:00 și va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen. A doua zi de dimineață se va săvârși slujba Acatistului Maicii Domnului, apoi la ora 09:30 va încep slujba Sfintei Liturghii pe podiumul amenajat special în incinta Mănăstirii. Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corul Madrigal”, a precizat Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii și exarh al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Comentarii Facebook


Știri recente