Hramul Centrului de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat ieri, 29 iunie, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala patriarhală, oferind distincții din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru angajații Centrului de Pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’, informează ‘Ziarul Lumina’.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oferit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mai multe diplome și distincții de onoare și vrednicie ostenitorilor Centrului de Pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’, care și-a sărbătorit ieri hramul, pentru a evidenția munca și fidelitatea ostenitorilor acestei instituții.

Consilierului patriarhal Leonard Ciofu, coordonatorul Centrului de pelerinaje, directoarei Diana Iorga și Oanei-Florina Lungu, coordonator de pelerinaje în 2003, le-a fost oferită diploma de onoare ‘Sfântul Apostol Andrei’.

‘Luând aminte la cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îndeamnă ‘iar facerea de bine și întrajutorarea nu le dați uitării, căci astfel de jertfe sunt bineplăcute lui Dumnezeu’, în conformitate cu prerogativele conferite nouă de Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și ca semn al prețuirii și binecuvântării noastre pentru slujirea Bisericii, acordăm diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei’, se arată în textul diplomei primite de cei trei ostenitori ai centrului.

Părintelui Alin Calinic Hotcoleanu, părintelui diacon Nicolae Argatu, Simonei Cerin, lui Alexandru Matache și lui Vasile Cristea, pentru că sunt angajați de o perioadă mai mare de un an, Preafericitul Părinte Daniel le-a oferit distincția de vrednicie ‘Sfântul Dimitrie cel Nou’.

Celor angajați mai recent le-a fost oferită diploma de onoare cu chipul Sfinților Împărați și mama sa Elena. Astfel, au primit diplome de onoare Nicolae Tatu, Elena-Alexandra Mitelea, Carmen Crețu, Ecaterina Mărioara și Elena-Gabriela Indreiu.

Râvnă pentru predicarea și pentru împlinirea Evangheliei

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Episcop Varlaam a vorbit credincioșilor și despre personalitatea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

‘De la acești doi Apostoli putem învăța râvna pentru predicarea și pentru împlinirea Evangheliei. Ei au fost credincioși cuvântului Mântuitorului care spune că cine va învăța și va face, mare se va chema în Împărăția lui Dumnezeu. Acești doi Apostoli au trăit și au făcut după și au învățat și pe alții să trăiască în Hristos. Devotamentul lor față de Hristos, fidelitatea lor față de Evanghelie, fiind înconjurați de atâtea riscuri și necazuri, fac din ei icoane sfinte care trebuie imitate de fiecare dintre noi’, a spus Preasfințitul Episcop Varlaam în cuvântul său de învățătură.

Tot ieri, la Catedrala patriarhală, Preasfințitul Varlaam a hirotesit întru iconom pe părintele Cristinel Trandafir, paroh la Biserica Sfântul Vasile cel Mare – Victoria, care a primit ca însemne brâul roșu și bederniță.

Comentarii Facebook


Știri recente