Hramul Catedralei Sfântul Spiridon-Nou

Biserica Ortodoxă îl pomenește, la 12 decembrie, pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Cu acest prilej, Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, paraclis patriarhal, din Capitală, își va sărbători ocrotitorul. În lăcașul de cult se află și un fragment din moaștele ierarhului. Programul sărbătorii va începe de marți seară.

„În data de 11 decembrie, de la orele 16:00, se vor scoate sfintele moaște în procesiune și vor fi așezate în baldachinul special amenajat din apropierea Catedralei. Va fi săvârșită slujba Vecerniei care va continua cu slujba Utreniei. A doua zi dimineață slujba va începe la ora 07:30 și se va face Acatistul Sfântului Spiridon și sfințirea Apei. Pe la ora 09:00 va începe Dumnezeiasca și Sfânta Liturghie”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei „Sfântul Spiridon” – Nou.

Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, este considerat ocrotitorul familiei.

Catedrala „Sfântul Spiridon-Nou” s-a aflat în ultimul timp într-un amplu proces de renovare și restaurare. Lăcașul de cult a fost construit în stil gotic, între anii 1852 și 1858.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…