Hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu

Sfânta Treime este și ocrotitoarea Catedralei mitropolitane din Sibiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu prilejul hramului, de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, și de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Din soborul de slujitori au făcut parte și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, precum și protopopi din cuprinsul eparhiei.

„Sfânta Treime este ocrotitoarea acestui așezământ care a împlinit anul acesta 105 ani de la sfințirea lui. Este îmbrăcată în haină nouă, dar astăzi a fost împodobită de prezența credincioșilor care au umplut catedrala. Începând de la Mitropolitul Andrei Șaguna, Miron Romanul și Ioan Mețianu, al treilea mitropolit care a ridicat biserica, gândul lor a fost să ia ca ocrotire Sfânta Treime care și străjuiește biserica prin vitraliul de la intrare, exprimând prin aceasta dorința de unitate a celor trei provincii românești”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

La final, Părintele Academician Mircea Păcurariu le-a vorbit credincioșilor despre istoricul catedralei din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente