Hramul Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia

Joi, 24 mai 2012, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul, după cum informează sf-esc.ro.

Programul zilei a debutat la ora 8:30, Preasfințitul Părinte Vincențiu săvârșind Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor ales de preoți și diaconi.

La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, care în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, însoțit de preoții, diaconii și credincioșii, prezenți la slujbă, au pornit în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane și defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 15:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la vernisajul expoziției naționale de pictură „Înălțarea lui Hristos”, ediția a IV-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia la Centrul Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinția Sa a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți la acest vernisaj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…