Hramul Catedralei Episcopale din Deva

Catedrala Episcopiei Devei și Hunedoarei și-a sărbătorit de Sfântul Nicolae hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, după cum informează TRINITAS TV.

Catedrala Sfântul Nicolae din Deva a fost zidită în anul 1861, din inițiativa Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Pictura a fost realizată la început de secol douăzeci, iar câtiva ani mai târziu catedrala a primit un iconostas nou, dar și trei clopote, turnate din material de razboi, pe cheltuiala familiei lui Petru Groza.

Corala Catedralei episcopale a susținut la final un concert, manifestările dedicatre hramului continuând pe parcursul întregii zile.

La final, Mitropolitul Ardealului a acordat Crucea Șaguniană pentru cei care au sprijinit în ultimii ani atât Mitropolia Ardealului, cât și Episcopia Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente