Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava a fost cinstit vineri, 24 iunie 2011, de mii de pelerini veniți din mai multe zone ale țării, după cum ne-a relatat Constantin Ciofu, Redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Ziua aducerii moaștelor Ocrotitorului Sucevei a fost sărbătorită în mod deosebit la Catedrala arhiepiscopală din Suceava.

În această dimineață, programul liturgic a continuat cu Miezonoptica, Ceasurile, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și Acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Peste 3000 de pelerini au participat apoi la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită de IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. După citirea Sfintei Evanghelii, Înalt Preasfințitul Teofan a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile Apostolului și Evangheliei citite la sărbătoarea de ieri, precum și despre Sfinții Ioan Botezătorul și Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

„Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava m-a ajutat prin rugăciunile lui de mai multe ori”

Credincioșii veniți la sărbătoarea de la Suceava au mărturisit că au evlavie la cei doi sfinți serbați ieri de Biserica noastră și că în fiecare an vin să se închina la moaștele Sfântului Ioan cel Nou. „Pe mine Sfântul Ioan Botezătorul m-a salvat de trei ori de la moarte și nu puteam omite această mare sărbătoare. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, care este ocrotitorul nostru, al tuturor celor care ne rugăm lui, m-a ajutat prin rugăciunile lui de mai multe ori. Fiecare dintre noi avem necazuri, iar singura nădejde care ne-a rămas este Dumnezeu, prin rugăciunile Maicii Domnului și ale sfinților. Am trecut și m-am închinat sfintelor moaște. Am simțit o mare pace și o liniște sufletească. Este de ajuns ca noi să facem un pas către Dumnezeu, că El face zece către noi”, a declarat Silvia Grigore din Buzău. „Am venit la această sărbătoare alături de familie pentru a căuta un moment de liniște. Ne-am rugat pentru iertarea păcatelor, sănătate, pentru țara noastră și pentru toată lumea”, a mărturisit Iulian Ciobanu din Dorohoi.

Înalt Preasfințitul Pimen a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, 24 iunie 2011, mulțumind ierarhilor, preoților și credincioșilor pentru prezență. A urmat pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou pe străzile din municipiul Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente