Hramul Catedralei arhiepiscopale din Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși astăzi slujba Vecerniei unită cu Litia în Catedrala arhiepiscopală din Roman. Slujba va fi oficiată cu prilejul hramului străvechiului sfânt lăcaș, închinat Sfintei Cuvioase Parascheva.

După cum a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Vecernia va începe la ora 17:00. Vor participa părinții slujitori de la Centrul eparhial Roman, părinții consilieri și inspectori ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, precum și toți preoții din Roman. Un sobor de preoți va săvârși mâine dimineață Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Roman.

La final se va săvârși Parastasul pentru ctitorii lăcașului de închinăciune și se vor oferi pachete cu alimente credincioșilor prezenți. Romașcanii, dar și alți fii ai eparhiei care vor participa la sfintele slujbe, vor putea să se închine la racla ce adăpostește un veșmânt al Sfintei Parascheva. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul va participa mâine la hramul Sfintei Parascheva de la Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente