Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea

În ziua prăznuirii „Sfântului Ierarh Nicolae” astăzi, 6 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului și un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea care îl are ca ocrotitor pe acest mare sfânt ierarh, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început cu Slujba Privegherii în seara zilei de 5 decembrie, iar astăzi a continuat cu Slujba Utreniei și cu Sfânta Liturghie. La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, în cuvântul de învățătură rostit, a elogiat viața și activitatea Sfântului Ierarh Nicolae , sfătuindu-i pe credincioși să-i urmeze exemplul în lucrarea pentru mântuirea sufletului.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a binecuvântat pe toți cei prezenți și a felicitat pe toți cei ce poartă numele Sfântului Nicolae. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Arhiepiscopiei Râmnicului condusă de Prof. Cristian Marian Stroie.

La această mare sărbătoare prăznuită în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat stareții și starețele de la mânăstirile din Eparhia Râmnicului, autorități locale și de stat, preoți și credincioși din parohiile Arhiepiscopiei și peste o mie de credincioși din municipiu și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente