Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Buzău

Catedrala Arhiepiscopală din Buzău și-a serbat astăzi, 30 ianuarie 2011, cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși, în cuvântul său de învățătură, să cinstească pe acești mari ierarhi ai Bisericii.

„Să cinstim după cuviință pe Sfinții Trei Ierarhi, să-i pomenim în rugăciunile noastre și să citim din învățăturile lor care au fost publicate mai ales în ultima perioadă prin strădania Patriarhiei Române”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a asistat la un program de cântări religioase și de poezie susținut de corul „Credo in Deo” al Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău și de elevi ai acestei instituții de învățământ. Alături de aceștia s-au aflat și elevele Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului”, de la Mănăstirea Rătești. Au participat autorități locale, membri din conducerea Inspectoratului Școlar Județean din Buzău, cadre didactice și elevi ai celor două instituții de învățământ teologic buzoiene, dar și numeroși credincioși.

La final a fost oficiat și un parastas pentru profesorii și absolvenții Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău trecuți la Domnul de-a lungul timpului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…