Hramul Catedralei Arhiepiscopale a Tomisului

Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța și-a sărbătorit astăzi, 29 iunie 2012, hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Înaltpreasfințitul Părinte Iacov, Mitropolit de Mitilini, ierarh al Bisericii Greciei, informează TRINITAS TV.

„Marea bucurie de a fi împreună a fost o simțire a emoției unirii celor doi Apostoli Petru și Pavel în bucuria rugăciunii și a duhului vieții”, a spus ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Mă simt dator să mulțumesc Înaltpreasfinției Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie al Tomisului pentru că avut bunătatea să mă invite încă o dată la Constanța, iar în anul acesta s-a întâmplat să iau parte la prăznuirea hramului Catedralei”, a declarat ÎPS Părinte Iacob, Mitropolit de Mitilini, Grecia.

La final, absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța au depus jurământul de credință la absolvirea studiilor universitare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…