Hramul capelei Spitalului Sfântul Luca din Capitală

Sfântul Teodosie cel Mare, Începătorul vieții de obște ește prăznuit în fiecare an la 11 ianuarie. Cu această ocazie, a fost sărbătorit cel de-al doilea hram al capelei Spitalului de bolnavi cronici și geriatrie ‘Sfântul Luca’ din Protoieria III Capitală, unde se află părticele din moaștele Sfântului Teodosie cel Mare. La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși din parohiile bucureștene, pe lângă pacienți și personalul medical din incinta spitalului ‘Sfântul Luca’.

‘Sfântul Teodosie cel Mare este ocrotitorul lăcașului nostru de cult din anul 1996, când, în semn de atașament față de acest sfânt și modul viețuirii lui și de recunoștință față de Preasfințitul Teodosie Snagoveanul, actualul Arhiepiscop al Tomisului, care a pus bazele acestei capele, am ales acest hram. Capela noastră are hramul principal ‘Adormirea Maicii Domnului”, a precizat părintele Dragoș Eugen Frâncu, de la capela Spitalului de bolnavi cronici și geriatrie ‘Sfântul Luca’.

Racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Teodosie cel Mare sunt în această capelă din 2010, când au fost aduse de la Ierusalim, după cum ne informează Ziarul Lumina. Părticele din cinstitele sale moaște se păstrează în mai multe biserici din țară, precum Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

Comentarii Facebook


Știri recente