Hramul Capelei Spitalului Munposan 94 din București

Capela Spitalului privat Munposan 94 din București se pregătește pentru sărbătorirea hramului, „Acoperământul Maicii Domnului”. Anul acesta, cu prilejul sărbătorii, vineri 1 octombrie, în mijlocul pacienților și angajaților spitalului va fi prezent Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, informează Radio TRINITAS.

Societatea Creștină Medicală Munposan 94 este rodul inițiativei private a unui medic chirurg creștin și a luat naștere ca un așezământ de ocrotire a sănătății încă din anul 1993. În anul 1998, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cadrul acestuia a fost ridicată o capelă de rugăciune. Lăcașul se află sub ocrotirea Maicii Domnului, hramul fiind „Acoperământul Maicii Domnului”.

Mai multe detalii privind evenimentele organizate cu prilejul hramului a oferit, pentru Radio TRINITAS, părintele slujitor capelan, Ionuț Duță „Urmând tradiția păstrat încă de la târnosirea ei capela noastră își serbează printr-o suită de manifestări religioase și cultural științifice, toate acestea culminând cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, începând cu ora 09:00 în incinta spitalului nostru. Personal angajat și pacienți, cler și credincioși, toți ne vom uni glasurile pentru a mulțumi Maicii Domnului pentru toate darurile care, cu prisosință le-a revărsat asupra noastră și totodată să ne rugăm pentru cei trecuți la cele veșnice ctitori și ostenitori ai Centrului Medical Muntposan”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…