Hramul Capelei Spitalului clinic de urgență Sfântul Ioan din Capitală

Capela Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din Capitală și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a ținut și un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, informează TRINITAS TV.

„Sfântul Apostol Andrei mai înainte de a deveni primul Apostol al Domnului nostru Iisus Hristos a fost ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul. El și merge de la Ioan Botezătorul la fratele său Petru și îi spune ‘Am găsit pe Mesia’. Viața Sfântului Ioan Botezătorul este pentru fiecare dintre noi un îndemn de a împlini voia lui Dumnezeu, de a căuta să plăcem lui Dumnezeu împlinind poruncile Lui, de a trăi în dreptate și în curăție așa cum a trăit el”, a precizat Preasfinția Sa.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” există asistență religioasă încă din anul 1991, iar până la construirea actualei capele slujbele erau oficiate într-un alt loc amenajat în cadrul spitalului.

Actuala capela a fost construită în anul 1999 și târnosită în același an pe 23 septembrie, la sărbătoarea zămislirii Sf. Prooroc Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente