Hramul capelei Sfinții 40 de Mucenici din Brăila

La 9 martie Capela „Sfinții 40 de mucenici” din Brăila și-a serbat hramul. Lăcaș de cult este frecventat de membrii comunităților celor cu deficiențe de auz și nevăzători și de persoanele cu handicap din diferite fundații, centre de zi sau permanente care își desfășoară activitatea în municipiul Brăila.

Manifestările din ziua hramului au avut loc la Catedrala „Nașterea Domnului” din oraș, situată la numai câțiva metri de Capela „Sf. 40 de Mucenici”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfințite în prezența celor peste 100 de persoane cu dizabilități și a numeroșilor credincioși participanți.

„Mulțimea de copii din centrele cu dizabilități, de asemenea, persoanele cu dizabilități hipo acuzice au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte sfințite și apoi s-a oficiat Taina Sfântului Maslu care este medicamentul pentru vindecare sufletească și trupească”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS. Arhiepiscop Casian.

La momentul rânduit al slujbei, cei 40 de copii din cadrul Fundațiilor „Speranța” și „Trebuie” s-au împărtășit.

La final a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, transpusă, ca și și Sfânta Liturghie, în limbaj mimico-gestual. În continuare, persoanele cu dizabilități au fost invitate la o agapă în cantina socială „Sf. Nicolae și Sf. Vasile cel Mare”.

Comentarii Facebook


Știri recente