Hramul capelei primului spital privat din România

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent, astăzi, 1 octombrie 2012, la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, în mijlocul pacienților și cadrelor medicale de la Spitalul Munposan `94 din București, a cărui capelă și-a sărbătorit hramul.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu ocazia hramului capelei Spitalului Munposan, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, prezent la acest eveniment, a adresat un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța cinstirii sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului: ‘Faptul că mai multe așezăminte sociale și biserici creștine au luat ca ocrotitoare pe Maica Domnului cea cu Acoperământul său sau cu ocrotirea sa, ne arată că Maica Domnului este cinstită ca milostivă și grabnică ajutătoare. Ea este ajutătoarea celor care sunt fără de ajutor, ocrotitoarea celor săraci, a celor singuri, dar mai ales este ocrotitoarea celor bolnavi, celor care sunt în suferințe sufletești și trupești. De aceea și acest spital creștin, care este primul înființat după revoluția din 1989, în 1993, are ca ocrotitoare sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului. Astăzi am venit aici să cinstim pe Maica Domnului, dar și să felicităm pe Domnul Codruț Munteanu și pe toți colaboratorii săi și pe toți cei care ajută ca acest spital să fie deodată vindecător de boli și luminător de suflete prin rugăciunile și prin credința creștină a celor care lucrează aici’.

De asemenea, Preafericirea Sa a mai precizat că „Biserica Ortodoxă nu vede medicina doar ca știință, ci și ca o taină a prezenței și lucrării lui Hristos prin oameni. Există o parte științifică a medicinii și există una mistică. Neînțelesul e taina prezenței lui Hristos și în medicul care luminat fiind alege cea mai bună soluție sau cel mai bun tratament, dar și prezent în bolnavul care suferă, cere izbăvire sau vindecare și mai ales mântuirea”.

La finalul slujbei, domnul doctor Codruț Munteanu, directorul și ctitorul spitalului, a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel Ordinul Sanctus Stephanus Magnus, iar părintele Ionuț Duță a primit Distincția de vrednicie Sfântul Dimitrie cel Nou. Pentru capelă, Preafericirea Sa a oferit mai multe cărți de cult.

Patriarhul României a vizitat Spitalul Munposan și a binecuvântat pacienții și personalul medical al acestuia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…