Hramul Capelei Penitenciarului de Maximă Siguranță din Giurgiu

Pe 29 iunie 2012, când Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Capela Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către părintele Edmond Nicolae Popa, consilier social în cadrul Centrului eparhial, alături de părintele capelan Bălașa Teodor, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

La slujbă au participat atât reprezentanți ai conducerii Penitenciarului din Giurgiu, cât și 40 de persoane private de libertate de la regimul de maximă siguranță.

La final, părintele consilier Edmond Nicolae Popa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat lucrarea de propovăduire pe care cei doi apostoli ai lui Hristos au desfășurat-o.

De asemenea, Preacucernicia Sa i-a îndemnat pe cei care se află în regim de detenție să-i aibă mereu ca model pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel ca unii care au cunoscut suferința închisorii și se roagă pentru cei privați periodic sau definitiv de libertate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…